blog, Tips

Πώς μπορούμε να διακοσμήσουμε έναν σκοτεινό χώρο ώστε να φαίνεται φωτεινότερος και μεγαλύτερος;

Το να μπορέσουμε να φωτίσουμε ένα σκοτεινό δωμάτιο είναι πάντα μια ευχάριστη πρόκληση για εμάς, ιδιαίτερα εάν ο χώρος σας δεν διαθέτει μεγάλα ανοίγματα για να επιτρέψει το φυσικό φως του ήλιου. Δυστυχώς παρόλο που ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια, οι χώροι όπου ζούμε είναι σε μεγάλο ποσοστό σκοτεινοί και καταθλιπτικοί. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι, το γραφείο ή τον επαγγελματικό σας χώρο και να αποκτήσει μια ευχάριστη, φωτεινή και λαμπερή ατμόσφαιρα. Αδιαμφισβήτητα το φως είναι πηγή ζωής και καλής διάθεσης. 


Μιλώντας για φωτεινότητα σίγουρα το μυαλό μας πάει στα φωτιστικά. Ποιό φωτιστικό όμως είναι κατάλληλο για να δώσει στον σκοτεινό μας χώρο το φως που χρειάζεται; Σίγουρα, είναι σημαντικό για ένα δωμάτιο να έχει ισορροπία μεταξύ φωτός και σκοταδιού, προκειμένου να δημιουργεί highlights που δίνουν μια διάσταση στο δωμάτιο.  Ωστόσο, το κλειδί είναι να μην υπερβείτε και να φωτίσετε ό,τι βλέπετε.        

 Αντ ‘αυτού, διατηρήστε μια σταθερή αντίθεση για καλύτερα αποτελέσματα. Εκτός από την ένταση και το είδος του λαμπτήρα η συμβουλή των ειδικών στο interior design είναι να επιλέγουμε φωτιστικά με λάμψη. Ένα φωτιστικό με κρυστάλους, καθρεφτισμό ή σε λευκό και ασημί χρώμα σίγουρα θα χαρίσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα.  Φωτιστικά οροφής, ένα ή περισσότερα, ανάλογα τα τετραγωνικά μας καθώς και φωτιστικές πηγές σε κάθε σκοτεινή επιφάνεια και γωνιά. Χρησιμοποιώντας φωτιστικά επιδαπέδια, απλίκες ή επιτραπέζια θα χαρίσουν στο χώρο σας εκτός από φως, μια ατμοσφαιρική διάθεση αλλά παράλληλα θα γίνουν το “εργαλείο” για εργασίες που πριν ήταν δύσκολες έως και αδύνατες.

Τι πιο φωτεινό από το λευκό χρώμα. Το λευκό χρώμα έχει την ιδιότητα να στέλνει φως αντί να το απορροφά. Στο δυτικό κόσμο το λευκό χρώμα χρησιμοποιείται για να μεταφέρει μια αίσθηση αγνότητας, καθαρότητας, φρεσκάδας, γαλήνης και απλότητας. Οι σχεδιαστές συχνά χρησιμοποιούν το λευκό χρώμα για να φαίνονται τα δωμάτια μεγαλύτερα, πιο ευρύχωρα και να ανοίγει το μάτι.

 Επομένως, η προσθήκη λευκού χρώματος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ευρύχωρο και φωτεινό. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε το χρώμα των τοίχων σας ώστε να είναι λευκό για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα. Αν έχετε την δυνατότητα επιλέξτε έπιπλα ελαφριά και όχι ογκώδη από γυαλί, μέταλλο, ακρυλικό και λευκό μάρμαρο. Αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα μπορείτε να αλλάξετε ή να βάψετε το χρώμα των επίπλων σας σε λευκό ή παλ αποχρώσεις και απογειώνοντας το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας λευκά είδη και διακόσμητικά. 

Basic White Κουρτίνα Armonia Style Inside

Το “ντύσιμο” των παραθύρων σας και η χρήση φυσικού φωτός είναι ένα εύκολο τέχνασμα φωτισμού για να μεταμορφώσετε το χώρο σας! Οι λευκές κουρτίνες, κυρίως από φυσικά υλικά, είναι ένας εύκολος τρόπος για να φωτίσετε το δωμάτιό σας. Σε όποια ραφή και στυλ αν καταλήξετε σίγουρα μια πλούσια σε μέτρα και όγκο λευκή κουρτίνα θα χαρίσει στο χώρο σας εκτός από “φως” και μια μοναδική αρχοντιά. Ακόμα κι αν τα παράθυρά σας έχουν μικρό ή κανονικό μέγεθος, μπορείτε να προσθέσετε δραματική διάθεση έχοντας κουρτίνες εως το δάπεδο για να δώσετε την ψευδαίσθηση των μεγαλύτερων παραθύρων.

Επίσης την ίδια ψευδαίσθηση θα έχουμε με ένα εξαιρετικό τέχνασμα που είναι η κρέμαση της κουρτίνας μας να ξεκινάει από την οροφή του δωματίου. Παρέχουμε διάφορους μηχανισμούς και κουρτινόξυλα που είναι ιδανικά για αυτή την εφαρμογή. Αν θέλετε κάτι παραπάνω από μια λευκή κουρτίνα τα χρώματα όπως το κίτρινο αλλά και πολλές παλ αποχρώσεις με τροπικά και εξωτικά σχέδια θα δώσουν ένα πιο παιχνιδιάρικο και εντυπωσιακό διακοσμητικό αποτέλεσμα!

Φώτισε το χώρο σου …φώτισε τη ζωή σου και την ψυχή σου! Ζήσε μια γαλήνια ατμόσφαιρα μέσα από τα μικρά μυστικά διακόσμησης που η ομάδα του ΑΡΜΟΝΙΑ style inside μπορεί να σου προσφέρει!

-Χαντζίκου Μαρία, Διακοσμήτρια.