blog

Το ΑΡΜΟΝΙΑ style inside συμμετέχει στην « Ώρα της Γης» – Earth Hour 2021

Στις 27 Μαρτίου, από τις 20.30 έως τις 21.30, σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα.
Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για μια νέα αρχή. Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Κάθε ενέργεια είναι σημαντική και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο!
Η γη μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ και αυτό το καταλάβαμε όλοι, εδώ και ένα χρόνο τώρα, μέσα από μια πανδημία που τα άλλαξε όλα! Μια πανδημία που συνδέεται άρρηκτα με την υγεία του πλανήτη μας, που πολλά χρόνια τώρα ο άνθρωπος υπερεκμεταλλεύεται με αποτέλεσμα την υπερθέρμανσή του, το λιώσιμο των πάγων, καταστροφικές πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και πολλά άλλα.
Φέτος θα κληθούμε να λάβουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να επηρεάσουμε και να αλλάξουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να έχουμε ένα υγιές μέλλον για εμάς και όσους αγαπάμε και μας αγαπούν, για τα παιδιά μας, για το μέλλον που ονειρευόμαστε…τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή!

Όλοι εμείς στο Αρμονία ονειρευόμαστε έναν πλανήτη πράσινο και καθαρό έναν πλανήτη που θα χαιρόμαστε ελεύθεροι για εκατομμύρια χρόνια και γι’αυτό καλωσορίζουμε με μεγάλο ενθουσιασμό τη νέα οικολογική σειρά της NEF NEF η οποία θεωρούμε ότι είναι μόνο η αρχή στο να κάνουμε το e shop μας πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Η NEF NEF επιλέγει οργανικό βαμβάκι και ανακυκλωμένο γυαλί σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων!
Το οργανικό βαμβάκι είναι αποτέλεσμα φυσικής καλλιέργειας χωρίς τη χρήση επιβλαβών φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Σε αντίθεση με το συμβατικό, το πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι μεταποιείται και επεξεργάζεται χωρίς χημικά, τοξικές βαφές και λευκαντικά. Τα οφέλη της καλλιέργειας Οργανικού βαμβακιού πολλά. Το σημαντικότερο, μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ χρειάζεται 62% λιγότερη ενέργεια.

Επίσης δεν βλάπτει το έδαφος, έχει μικρότερο αντίκτυπο στον αέρα και χρησιμοποιεί 88% λιγότερο νερό από το συμβατικό, όταν ένα τζιν παντελόνι για να φτιαχτεί χρειάζεται 9,983 λίτρα νερού. Δημιουργεί έναν υγιεινό χώρο εργασίας για τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό καθώς οι αγρότες και οι οικογένειές τους δεν εκτίθενται σε τοξικές χημικές ουσίες. Επίσης απουσία τοξινών καθιστά το πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι μια πιο άνετη επιλογή για την υγεία των ατόμων με ευαίσθητο δέρμα και αλλεργίες. Τέλος τα προϊόντα που παράγονται από ανακυκλωμένο γυαλί μειώνουν τη σχετική ατμοσφαιρική ρύπανση κατά 20% και τη σχετική
ρύπανση των υδάτων κατά 50%.

Οι παραπάνω έρευνες και τα στοιχεία αυτών, μας κάνουν να πιστεύουμε πως μέσα από τα ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ της NEF NEF, βάζουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην προστασία του πλανήτη μας και αυτό μας κάνει περήφανους και αισιόδοξους.

Ανακαλύψτε επίσης τις συλλογές Organic & Recycled glass. Επιλέξτε σεντόνια, κουβέρτες, πετσέτες και χαλάκια μπάνιου, κατασκευασμένα από 100% οργανικό βαμβάκι και δημιουργείστε πανέμορφες γωνιές απόλαυσης με τα είδη σερβιρίσματος κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο γυαλί.

Ένα ΝΕΟ πλαίσιο σχεδιασμού και διακόσμησης ξεκινά και λέγεται ECO design …. Το οφείλουμε στη ΓΗ μας ….το οφείλουμε σε όλους εσάς!

-Μαρία Χατζίκου Αρχιτέκτονας Εσωτερικών Χώρων