blog, Tips

Ποιά είναι τα πιο “Hot” χρώματα στη διακόσμηση για την Άνοιξη του ’21; (Μέρος Β: Φωτιά στα κόκκινα!)

Η δύναμη του χρώματος μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα ανθρώπινα συναισθήματα.  Ο άνθρωπος μπορεί να διακρίνει φωτεινές αποχρώσεις ή σκοτεινές αποχρώσεις, ορίζοντας κάθε φορά αν του αρέσει ή όχι. Σκέφτεται  και νιώθει διαφορετικά όταν βλέπει ένα αρμονικό μείγμα χρωμάτων σε σχέση με μια παλέτα αντίθεσης. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως η θερμοκρασία που νιώθουμε μπορεί να αλλάξει ακόμα και από το χρώμα που θα χρησιμοποιήσουμε.
Περισσότερα για τη σημασία των χρωμάτων στη διακόσμηση αλλά και για την τάση που αποτελεί φέτος το παστέλ θα βρείτε στο προηγούμενο άρθρο μας.        

Μώβ
 
Το μοντέρνο ροζ την άνοιξη- καλοκαίρι 2021 είναι έντονο και τείνει προς το μοβ. Δεν είναι τυχαίο που η Pantone το αποκαλεί Purple Rose. Είναι ένα μείγμα, που τείνει προς λιλά, ένα εκλεπτυσμένο και κομψό χρώμα και πολύ ιδιαίτερο. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για τον χώρο ανάπαυσης. Καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε στο σαλόνι μιας και αποπνέει τάξη, δύναμη και πολυτέλεια με μια δόση νοσταλγίας και ρομαντισμού.

Κίτρινο
 
Κίτρινο… το χρώμα Pantone 2021 μαζί με το γκρι! Το κίτρινο, μια φωτεινή, χαρούμενη νότα που θα δώσει μια ανάσα ενέργειας στο εσωτερικό σας. Αρκετά ζεστό και τόσο φωτεινό όσο ο ήλιος, που φωτίζει τα πάντα όπως υποδηλώνει το όνομα της Pantone Illuminating. Δίνει φως στο περιβάλλον και μεταδίδει αμέσως ζωντάνια και δημιουργικότητα. Το πιο χαρούμενο χρώμα στον χρωματικό κύκλο που σχετίζεται με τη ζεστασιά, την αισιοδοξία και τη χαρά. Ιδανικό για το σαλόνι ή τη μελέτη.

Κόκκινο

Τέλος, εδώ είναι ένα από τα χρώματα που μεταμορφώνει το περιβάλλον με την αναστατωτική ζωτικότητά του, το κόκκινο. Ένα βαθύ κόκκινο, οι καταρράκτες λάβας (Lava Falls) της Pantone, που θυμίζουν τη λάβα που αναβλύζει από ηφαίστεια. Αυτό το ζεστό κόκκινο, ωστόσο, δεν είναι πολύ φωτεινό, επομένως είναι ιδανικό για όσους θέλουν να επιπλώσουν το σαλόνι τους με κομψότητα και φινέτσα χωρίς να είναι φανταχτερά. Ένα χρώμα που δηλώνει ενθουσιασμό, δύναμη, διασκέδαση και πάθος.
 
Ολοκληρώνουμε λέγοντας ότι, ανεξάρτητα από το χρώμα που θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε για την διακόσμηση σπιτιού την άνοιξη του 2021 ή για τα μοντέρνα αξεσουάρ επίπλωσης, το θεμελιώδες στοιχείο που επιστρέφει επίσης αυτή τη σεζόν είναι το φυσικό φως. Το σπίτι θα λάμψει εάν όλα τα δωμάτια είναι καλά φωτισμένα. Ναι σε ανοιχτούς χώρους και μεγάλα παράθυρα που μπορούν να αφήσουν το φυσικό φως να περάσει σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

Χαντζίκου Μαρία, Διακοσμήτρια.