Είσοδος κλείσιμο
Δημιουργία λογαριασμού
Κλείσιμο
Καλαθι κλείσιμο
Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 59€ ή σε πληρωμές με κάρτα Τηλ.Παραγγελίες: 210 9714753
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: + 30 210 9714753
Ώρες Παραγγελιών
Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 – 18:00

Blog

Tips

Πώς να αξιοποιήσετε τις παλιές σας κουρτίνες!

Πώς να αξιοποιήσετε τις παλιές σας κουρτίνες!

Ψάχνοντας ιδέες για να ανανεώσουμε το σπίτι μας σκεφτήκαμε ότι οι κουρτίνες είναι ένα από αυτά που μπορούν όχι μόνο να μεταμορφώσουν την αισθητική του χώρου μας αλλά και να αλλάξουν τη διάθεσή μας.

Παρακάτω προτείνουμε έξυπνα tips που χρησιμοποιώντας τις παλιές σας κουρτίνες μπορείτε να τις μεταμορφώσετε.

Patchwork style

Ενώστε διάφορα υφάσματα μαζί ή στην ήδη υπάρχουσα κουρτίνα σας με τη βοήθεια της ραπτομηχανής σας ή της φίλης σας που διαθέτει και πετύχετε ένα διαφορετικό, μοναδικό, πολύχρωμο χειροποίητο αποτέλεσμα.

Με μία ή πολλές τρέσες

Σε καταστήματα με είδη ραπτικής αγοράστε σε μεγάλη ποικιλία διάφορες τρέσες ή φτιάξτε τις μόνες σας από κάθε μορφής ρετάλι που μπορείτε να προμηθευτείτε σε οικονομικότατες τιμές ή γιατί όχι από παλιά ρούχα, σεντόνια ή τραπεζομάντηλα και σε αποχρώσεις που να ταιριάζουν με το ύφασμα της κουρτίνας . Κόψτε τις σε λουρίδες  κατά μήκος και γαζώστε τις με την σειρά είτε στο πάνω είτε στο κάτω μέρος της κουρτίνας κι αν θέλετε από τα ίδια υφάσματα μπορείτε να φτιάξετε κι ένα ακόμη διακοσμητικό στοιχείο όπως κορδελάκια για το κρέμασμα, πιάστρες για να μαζεύετε την κουρτίνα στο πλάι κλπ.

Φυσικά εκτός από τρέσες στα καταστήματα μοδιστρικής μπορείτε να αγοράσετε και να προσθέσετε στις κουρτίνες σας οτιδήποτε μοτίφ σας αρέσει. Ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας μοτίφ π.χ το σχέδιο ενός λουλουδιού σ΄ένα κομμάτι χαρτί που θα χρησιμοποιήσετε για πατρόν και πάνω του θα κόψετε πανομοιότυπα υφασμάτινα κομμάτια που θα ράψετε πάνω στην κουρτίνα.

Δεύτερη κουρτίνα

Αν βαρεθήκατε την παλιά σας κουρτίνα να κρέμεται ολομόναχη προσφέρετέ της παρέα μία δεύτερη. Λεπτή, διαφανής σε στυλ γάζας ή πιο χονδρή δώστε εσείς το στυλ που προτιμάτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήστε στον τοίχο δύο πρόσθετα διακοσμητικά γαντζάκια με μήκος τέτοιο ώστε να βγαίνουν προς τα έξω τόσο που το κρεμασμένο ύφασμα να μην ενοχλεί την αρχική κουρτίνα. Αν θέλετε να δώσετε κυματισμό σε μία τέτοια διακοσμητική κουρτίνα, πιάστε την από τα γαντζάκια και αφήστε την να πέσει δεξιά και αριστερά. Το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε για μια τέτοια διακοσμητική κουρτίνα εκτός από ένα φτηνό ρετάλι, μπορεί να είναι και οποιοδήποτε άλλο ταιριαστό ύφασμα, ακόμη κι ένα ριχτάρι, ένα παλιό τραπεζομάντηλο κλπ. ανάλογα με τον χώρο.

Βάλε δαντέλα

Ράβοντας στα τελειώματα ένα κομμάτι δαντέλας, δίνεις στον χώρο μια δροσερή νότα όπου το παλιό συνδέεται με το μοντέρνο τόσο όμορφα και αρμονικά. Επιπλέον, σου προκαλεί και το αίσθημα της αρχοντιάς. Ξεσκονίστε τα σεμεδάκια της γιαγιάς και ανακαλύψτε ανάμεσα τους θησαυρούς που θα τους αξιοποιήσετε μοναδκά.

Δέσιμο με φούντες, κορδέλες ή ζώνες με χάντρες

Χρησιμοποίησε φουντίτσες από παλιά ριχτάρια ή κάθε λογής κορδέλες και χάντρες  για να δέσεις τις παλιές σου κουρτίνες ή αγόρασε από τα έτοιμα που θα βρεις σε μεγάλη ποικιλία στην αγορά και σε πολύ καλές τιμές!

Εκτός από τις κλασσικές πιάστρες λοιπόν, υπάρχουν άπειροι τρόποι να δέσετε την κουρτίνα σας, ανάλογα με το ύφασμά της και τον χώρο που βρίσκεται.

Ένα διαφορετικό κουρτινόξυλο

Κρεμάστε ή αντικαταστήστε το παραδοσιακό και πιθανόν μονότονο κουρτινόξυλο με κάτι διαφορετικό από ξύλο ή σίδερο. Ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που δε σας ενδιαφέρει η λειτουργικότητα ενός κουρτινόξυλου π.χ. σε κουρτίνα που ανοιγοκλείνει διαρκώς, μία πρωτότυπη ιδέα θα δώσει το προσωπικό σας στίγμα και ύφος.

*Σε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορούμε με χαρά να σας βοηθήσουμε κι εμείς με προσωπικές και άλλες προτάσεις που θα σας εκπλήξουν και θα σας ενθουσιάσουν. Μιλήστε μαζί μας!

Υπάρχουν λοιπόν άπειρες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε απλά και μόνο αν αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη να αναδειχτεί. Ρίξτε στο πάτωμα υφάσματα, υλικά και διάθεση και βγάλτε τον καλλιτέχνη και την τέχνη από μέσα σας δοκιμάζοντας και συνδυάζοντας.

Και θυμηθείτε, τίποτε δεν αξίζει περισσότερο όσο η χαρά της προσωπικής δημιουργίας!

Μαίρη Χατζηβασιλείου
Sidebar
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.